vrijdag 12 november 2010

Imagine

Donderdag 11 september 2010

Het is Veteran Day en we hebben besloten dat we wanneer we het toevallig tegen zouden komen het mee zouden pakken maar niet bewust gaan kijken naar de parade. Het zal immers best een spektakel zijn maar misschien een beetje teveel van het goede. Uiteindelijk hebben we buiten de afzettingen er niet veel van gezien. Er waren wel opvallend veel mensen in uniform. Onderweg naar het Empire State Building zagen we ook nog een agent naast een man die voor pampus lag. De man lag er en de agent stond er en verder gebeurde er niets. Apart hoor. Het ESB is dichtbij en we zijn naar de 86e etage geweest. Dat is al hoger dan the TOTR van dinsdagavond dus we hoefden niet zo nodig naar 102. We zijn inmiddels allebei flink verkouden en het was al koud genoeg op 86. Het uitzicht was weergaloos. Central Park en het vrijheidsbeeld zijn goed te zien. We hebben dan ook nog steeds mazzel met het weer en dat zal ook zo blijven hebben we gehoord.
Gezien het mooie weer kiezen we voor een rondvaart. De gemaakte planning hebben we vanaf het begin losgelaten, we hebben een relaxed tempo en dat blijft zo zeker nu ik het flink te pakken heb.
Zo'n rondvaart past er prima bij en tijdens de wandeling naar de pier zien we ook het de lagere bouw en een wat ander straatbeeld. We zijn ruim op tijd en lunchen op de pier. Walk and eat... Alweer. Onderweg kwamen we trouwens ook langs een in kerstsfeer uitgedoste Macy's en we hebben voor het eerst geshopt! (Al is de apple-store natuurlijk ook een shop) Een mooi cadeau voor Netty is inmiddels binnen.
De boottocht leidt ons langs inmiddels al wat bekende plaatjes, maar the skyline is zo mooi dat het niet deert. Overigens zie je ook elke keer weer war anders. Ik vind die watertanks op sommige gebouwen cool om te zien. Voordat we weerden restaurant opzoeken reizen we naar Central Park en na een lange en mooie wandeling door het park heen vinden we Imagine, de herdenkingssteen voor John Lennon die voor het dichtbijzijnde Dakota-gebouw is vermoord. Iemand vertelt dat er op vrijdag en zaterdagavond altijd muziek wordt gemaakt en we weten meteen dat we dat morgen mee willen maken. Vanavond ga ik na ons bezoek aan het Outback-restaurant vroeg slapen terwijl Han nog gaat wandelen. Hopelijk voel ik me morgen wat beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten