maandag 8 november 2010

Here a squirrel, there a squirrel, everywhere a squirrel.


Zondag 7 november 2010 – Dag 2 - Deel 1

Voor ons allebei was dit een onderbroken nacht. Om de paar uur waren we wakker en dan duurde het even voor we weer in slaap vielen. Zo merk je toch dat het tijdsverschil wat met je doet. Uiteindelijk hebben we een beetje liggen dutten en zijn we rond half acht opgestaan. Rond kwart over acht stonden we dan ook al bij het metrostation om daar de metro te pakken naar Old Alexandrium om te kijken of we daar iets kunnen vinden voor het ontbijt. Dit moet een heel sfeervol stukje zijn van Washington en dat was het ook zeker wel, alleen wij waren er wel op een vroege zondagmorgen dus er was weinig te doen. Wel vonden we een Dunking Donuts waar we konden ontbijten (gelukkig hadden ze ook nog wat anders dan donuts) en we zagen veel leuke huizen met veranda's en mooie gevels. Voor ons gevoel typisch amerikaans. Vanuit Old Alexandrium zijn we doorgereist naar Arlington Cemetary. Al vanaf het begin dat we door aan konden komen waren we onder de indruk van de immense oppervlakte van deze militaire begraafplaats. Er waren werkelijk duizenden witte grafstenen. Natuurlijk waren er ook afwijkende graven en de belangrijkste graven waren die van John F. Kennedy en zijn familie en die van de onbekende soldaat. Hier loopt ook altijd een wacht en om elf uur werd die afgewisseld. Bijzonder om eens te zien. Ook liep er een hele grote groep mensen rond in uniformen. Wij vonden de rode uniformen van deze groep met hun rare hoedjes een beetje apart, maar de mensen waren er wel voor een bepaald doel. Na het wisselen van de wacht begon er een soort bloemleggingceremonie van de order van de Cootie (of zoiets). Dat hebben we even kort bekeken en toen zijn we naar de uitgang gelopen. Vandaaruit liepen we door naar de National Mall en vonden we een kiosk waar we even wat drinken en een snack haalden. Het wemelde hier van brutale vogeltjes die zelfs op tafel kwamen. Ook troffen we al snel wat eekhoorntjes. Gisteren waren we nog helemaal verwonderd over die eekhoorns, we kwamen er al snel achter dat er hier heel veel eekhoorntjes zijn en dat ze niet schuw zijn. Grappig..
We zaten dicht bij de Korean War Memorial en het Lincoln Monument. Indrukwekkend en fotogeniek allemaal. Het Capitool, het Washington Monument, De World War II Memorial, het Lincoln Monument en Arlington liggen allemaal in één lijn. Het uitzicht is dan ook geweldig bij het Lincoln-beeld.

Terwijl ik dit aan het typen ben merk ik dat het kaarsje op is, morgen even kijken of ik dit ergens kan posten en dan komt de rest later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten