woensdag 10 november 2010

Can I stay here?


Zondag 7 november 2010 – Dag 2 – Deel 2

Wat zijn er een boel memorials en monumenten hier. Het Lincoln Monument, The Korean War Memorial, The Vietnam War Memorial en the World War II Memorial zaten allemaal dicht bij elkaar en waren ook allemaal verschillend maar wel even indrukwekkend. Ondertussen werd Han al een keer bijna onder de voet gelopen door een eekhoorntje want die We kwamen uit bij het Washington Monument en daar kun je omhoog, maar de tickets voor vandaag waren vergeven. We zullen nog wel zien of we daar morgen aan toekomen en zo niet dan is het ook goed. We zijn doorgelopen naar het Ford's Theatre, de plaats waar Lincoln is vermoord en waar een hele tentoonstelling was over Lincoln. Vandaag sloten we af in Georgetown, we namen alleen niet de meest gunstige route zodat we ten eerste in het woongedeelte kwamen waar niet zoveel te doen was en ten tweede behoorlijk wat extra kilometers aflegden. Dankzij wat vriendelijke mensen vonden we al gauw het gedeelte van Georgetown wat we zochten.
Dat vind ik misschien ook wel het leukste hier : die hartelijkheid van de mensen, We worden regelmatig aangesproken. “How are ye”, “Where are you from” en “Can I be of assistance” hebben we nu toch al redelijk vaak gehoord. En bij ons in Nederland heeft het de naam dat dat wel nep is, maar die indruk hebben wij toch niet, Extreem vaderlandslievend.. Ja dat wel, wij nederlanders zijn dit soms wel iets te weinig en hier misschien wel iets teveel, maar de mensen vinden het misschien daardoor wel extra leuk dat je hier bent. Die hartelijkheid is ook niet puur gedreven door tips, over het algemeen vind ik de mensen die we gewoon zijn tegengekomen leuker en vriendelijker als de mensen in de bediening. Die vind ik wel correct hoor, maar die lijken tot nu toe meer een standaard praatje te houden en zijn erg gehaast, waardoor ze wel kunnen vragen 'How we where and where are we from”, maar al weg zijn voor je antwoord zou kunnen geven. Zo ook bij het restaurant in Georgetown waar we wat aten. Prima gegeten trouwens, het met groente en kaasgevulde kipgerecht beviel best, de steak van Han was weliswaar iets te gaar maar verder ook goed.
Voordat we uit eten gingen hebben de trouwens een beetje rondgekeken in Georgetown en daar ben ik blijven steken in een winkel die van de buitenkant een soort warenhuis bleek te zijn, maar eenmaal binnen bleek het een gigantische boekwinkel. Terwijl Han in het cafeetje daarbinnen de sportuitslagen bekeken (want er was wifi) ben ik even tussen de boeken gestruind. Kan ik hier blijven of kunnen we ervoor zorgen dat deze winkel ook in Enschede komt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten